Pelastusrengas löytyy laista?

Kiitos ihmiset valtavasta tuen määrästä! Kun tätä kirjoitan, nettiadressi on kerännyt yli 4300 allekirjoitusta ja niin kauniita ja koskettavia perusteluja, että nenäliinaa on tarvittu metritolkulla!
Henkisen tuen lisäksi tuli myös lakiapua: mm. ympäristöministeriön lakimiehet tutkivat tapausta ja löysivät laista oljenkorren: ”Erittäin painavasta syystä” voidaan myöntää uusi tilapäinen lupa, jos edellinen lupa/luvat ovat umpeutuneet. Tuo ”erityisen painava syy” voisi Sahan kohdalla olla kaavoituksen viivästyminen. Tämä ei ole automaatio eikä lupaus, mutta asia, johon kannattaa tarttua.
Kuten tiedämme, kaavoitus ei ennätä tulla valmiiksi tai ainakaan lainvoimaiseksi ensi kesään mennessä, vaikka se on jo aloitettu. Lisäksi valitukset voivat viivästyttää kaavaa entisestään. Niinpä uudet väliaikaiset luvat toisivat väliaikaisen ratkaisun. Jos tähän löytyy tahtoa ja laki antaa myöten, siinä olisi pelastus.
Vielä kerran – nöyrimmät kiitokset kaikille Sahan puolesta kamppaileville ihmisille ja tahoille. Olemme erittäin otettuja teidän kaikkien tuesta:)