Ohjelmallinen kesäkahvila Potinrannassa

Ykspihlajan Saharannassa on nautittu kesäteatteri-esityksistä joka kesä jo viiden vuoden ajan. Nyt tuttuun kesäteatterirantaan avataan myös kesäkahvila – Kahvila Saha.

Vanhan Sahan konttorin punainen piharakennus on remontoitu kuppilaksi, ja heinäkuun puolesta välistä elokuun loppuun saakka sen terassilla on mahdollista nauttia kahvia, pientä purtavaa ja virvokkeita. (Kahvila Sahassa on C-oikeudet, maksuvälineenä käy toistaiseksi vain käteinen.)

Kuten aikaisempinakin vuosina, Ykspihlajan musiikkiyhdistys tarjoilee rannassa kesäteatteria heinäkuun lopulta elokuun puoleen väliin. Lisäksi Kahvila Sahassa järjestetään heinä- ja elokuun ajan ohjelmallisia iltoja viikonloppuisin ja keskiviikkoisin.

Kesän aikana Sahassa pistäytyy liuta esiintyjiä musiikin ja teatterin saralta eri puolilta Suomea. Ohjelmaa on teatteritaiteen alalta improvisaatiosta monologeihin ja musiikin puolelta rap-musiikista jazziin. Teatterin puolelta lavalle kipuaa Kokkolan oopperassa tänä kesänä häärinyt teatterin monitoimimies Juha Hurme Puupää– monologeineen. Lisäksi kesän mittaan luvassa on ohjelmaa muun muassa ensi syksynä Kokkolan kaupunginteatterissa aloittavilta nuorilta teatteriosaajilta (mm. Olavi Uusivirta). Myös open stage –iltoja on luvassa. Avajaisiltana 14.7 kenellä tahansa on lupa nousta esittämään vaikkapa pöytälaatikossa lojuneita runoja. Illan vierailijoiksi ovat jo lupautuneet uutta levyä äänittävä kahvilan kaima Topi Saha, sekä duo Vellamo.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna tämän kesän ohjelmaillat päättää elokuvaohjaaja Juho Kuosmasen mykkäelokuva Romu-Mattila- ja kaunis nainen ulkoilmaesityksenä liveorkesterin ja foley-artistin säestämänä. Elokuussa on luvassa myös Vladimir Vysotski- ilta, jossa venäläistä lauluntekijää kunnioittavat tulkinnoillaan useat eri laulajat.